Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

ΠΥΓΜΑΧΙΑ

Η ΑΓΩΝΙΑ ΕΝΟΣ ΠΥΓΜΑΧΟΥ

ΔΕΚΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΠΥΓΜΑΧΙΑΣ ΜΕ ΑΓΩΝΙΩΔΗ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΡΔΙΑΣ




Αγαπητέ συνάδελφε,

Σήμερα επιτέλους μετά από τόσο καιρό θα μιλήσεις εσύ. Σήμερα θα αναρωτηθείς πως είναι δυνατόν να έχω παίξει πυγμαχία και να είμαι ένας τόσο δειλός άνθρωπος. Είναι αλήθεια ότι την πυγμαχία την αγάπησα και συνεχίζω να την αγαπώ πολύ. 

Αναρωτιέμαι, 
«Είμαι ευχαριστημένος; Μήπως έχω αλλοιωθεί; Μήπως έχω γίνει λαμόγιο; Μήπως πρώτος μου στόχος είναι να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα;»

Ένα πέρασμα έχουμε όλοι μας σε αυτή τη ζωή. Σκέφτομαι ότι κάτι θετικό πρέπει να αφήσω πίσω μου. Έρχομαι στο προκείμενο που δεν είναι άλλο από την πυγμαχία που υπηρετώ και θέλω να μεγαλουργήσει.

 Αναρωτιέμαι, μπορεί;
Η απάντηση έρχεται δυνατά, ναι μπορεί!!!

Θα αναλάβω εγώ ο ίδιος τα ηνία της. 

Tέρμα τα <<λαμόγια, οι κλέφτες,>> οι ίδιοι άνθρωποι που εγώ ο ίδιος έχω τοποθετήσει να με διαχειρίζονται.
Δεν τους φοβάμαι.

Τέρμα τις διευκολύνσεις και τα καθρεφτάκια που μου προσφέρουν σαν να είμαι Ιθαγενής
.
Γιατί σκίζονται να με υπηρετούν;

Είμαι σίγουρος πια. Βλέπω μπροστά μου τα εκατομμύρια που διαχειρίστηκαν όλα τα χρόνια,βλέπω τα παιδιά τους να βγαίνουν πρωταθλητές Ελλάδας και να μην μπορούν να σταυρώσουν μια νίκη εκτός συνόρων. 

Βλέπω να χάνονται εξαιτίας τους ταλέντα και νιώθω
συνυπεύθυνος γι’ αυτό.

Το αποφάσισα. 
Τέρμα όλα. Εγώ θα διοικώ, εγώ θα αποφασίζω, εγώ θα ελέγχω με
διαφάνεια, αξιοκρατία, ισονομία.

Οι ''αποφάσεις μου''-προτάσεις είναι:

1) Έλεγχος στα οικονομικά της Ε.Ο.Π.

2)Έθελοντική εργασία από ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν

3) Κατάργηση της εισφοράς των συμμετεχόντων αθλητών στα πρωταθλήματα

4) Κατάργηση όλων των προστίμων που επιβάλλονται στους συλλόγους για ευνόητους λόγους και επαναφορά όλων των παλαιότερων διοικητικών αρχών.

5) Κατάργηση των πρωταθλημάτων Γ και Β κατηγορίας και αντικατάστασή τους με αγώνες πρόκρισης για το πρωτάθλημα ανδρών στα πρότυπα των Ολυμπιακών Αγώνων, δηλαδή έως 28 αθλητές ανά κατηγορία εκτός των 91 και 91+1 κιλών στις οποίες θα συμμετέχουν έως 16 αθλητές.

6) Διεξαγωγή των αγώνων πρόκρισης στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα και σε κάθε κατηγορία να προκρίνονται αθλητές σε αριθμό ανάλογο με το πλήθος
των συμμετεχόντων από τις τρεις αυτές πόλεις και τις περιφέρειες τους, μέχρι να συμπληρωθεί ο αριθμός των συμμετεχόντων σε κάθε κατηγορία (με τη μέθοδο των τριών).

7) Τα πρωταθλήματα να διεξάγονται στις τρεις προαναφερθείσες πόλεις.

8) Να πάψει να υπάρχει η κατάργηση κατηγοριών με το πρόσχημα ότι δεν υπάρχει συμμετοχή οκτώ αθλητών και άνω αφού υπάρχουν πολλοί αθλητές οι οποίοι δεν ενδιαφέρονται για τη μοριοδότησή τους.

9) Ελευθερία στους συλλόγους προκειμένου να διοργανώνουν τουρνουά και κύπελλα σύμφωνα με τις δυνατότητές τους και τις προσπάθειες τους. Έτσι οι σύλλογοι θα προβάλλουν τη δουλειά τους η οποία θα λειτουργήσει ως πόλος έλξης για χορηγούς πρόθυμους να ρίξουν χρήματα στη πυγμαχία και μ ’αυτό τον τρόπο θα κερδίσουν μακροπρόθεσμα και το άθλημα και οι σύλλογοι και η ομοσπονδία.

10) Επαναφορά και ενεργοποίηση του γραφείου πυγμαχίας στο Καυτατζόγλειο στάδιο Θεσσαλονίκης.

Νιώθω ότι όλα μπορούν να πραγματοποιηθούν αν γίνω γνήσιος και βγω από το
καβούκι μου.

Καλή αντάμωση

Α.A


Αναγνώστη efiva

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014


Εξηγήσεις θα δώσουν οι παράγοντες των Ομοσπονδιών

         


Οι αθλητικές ομοσπονδίες καλούνται να καταθέσουν αναλυτικό κατάλογο με τα ονόματα των μελών του Δ.Σ που υπηρέτησαν σε καθεμιά από το 2004 μέχρι το 2013. Η εξυγίανση στις ομοσπονδίες θα ξεκινήσει από...
ψηλά. Σύμφωνα με έγγραφο που απεστάλη από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού κατ' εντολή του εισαγγελέα εγκλημάτων διαφθοράς της Εισαγγελίας Εφετών, οι Ομοσπονδίες καλούνται να καταθέσουν μέχρι σήμερα (Πέμπτη, 12/6) αναλυτική λίστα με όλα τα ονόματα που έχουν θητεύσει στο διοικητικό συμβούλιο της καθεμιάς από το 2004 μέχρι το 2013.
Το έγγραφο αναφέρει πως απαιτούνται τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας και ο τόπος διαμονής. Όλοι αυτοί οι τέως και νυν παράγοντες θα ελεγχθούν για παράνομο πλουτισμό και αν αποδειχθεί πως η περιουσία τους μεγάλωσε με κρατικά χρήματα, τότε το λόγο θα έχει η δικαιοσύνη.
Για ποιους χτυπάει η καμπάνα;


πηγή: sport24.gr///http://www.samurai24.gr

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

ΠΑΛΗ: Πρωτιές για Ματία-Δήμου
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ Α.Ο Παρασκευή 30 Μαΐου, 2014α-α+


ΠΑΛΗ: Πρωτιές για Ματία-Δήμου
Στην 6η Φοιτητική Πανεπιστημιάδα, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28/5/2014 στο Ολυμπιακό κέντρο πάλης Άνω Λιοσίων, δυο παλαιστες του Παναθηναικού Α.Ο, που φοιτούν στα ΤΕΙ κατέκτησαν τις πρώτες θέσεις. Ο λόγος για τους Βλαδίμηρο Ματία στα 66κ και τον Κωνσταντίνο Δήμου στα 98κ.

Αναλυτικά:
66 κιλά
1. Βλαδίμηρος Ματίας (ΤΕΙ Θεσσαλονίκης)
2. Χρήστος Θεοδωράκης (ΤΕΦΑΑ Αθηνών)
3. Παναγιώτης Ζιάρρας (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας)
98 κιλά
1. Κωνσταντίνος Δήμος (ΤΕΙ Χαλκίδας)
2. Ιωάννης Μοτουσίδης (ΤΕΙ Χαλκίδας)
3. Συμεών Γεωργιάδης (ΤΕΙ Καβάλας)
ΠΑΛΗ: Πρωτιές για Ματία-Δήμου

Κυριακή 1 Ιουνίου 2014


Aρχαίοι Έλληνες πυγμάχοι! Ο Τάισον δε θα είχε καμία ελπίδα μαζί τους

Η πυγμαχία («πυγμή») στην αρχαία Ελλάδα ήταν σκληρότερη ακόμη και από το σημερινό επαγγελματικό box.
 Στην αρχαία πυγμαχία δεν υπήρχαν ούτε κατηγορίες βαρών, ούτε γύροι με ενδιάμεσα διαλείμματα, ούτε βαθμοί, ούτε νίκη ή ήττα στα σημεία, ούτε διακοπή σε περίπτωση αιμορραγίας των αθλητών. Νικητής αναδεικνύονταν εκείνος που θα έθετε νοκ άουτ τον αντίπαλο ή θα τον εξανάγκαζε να εγκαταλείψει τον αγώνα. Σε περίπτωση μεγάλης διάρκειας του αγώνα και μη ανάδειξης νικητή εφαρμόζονταν, με συμφωνία και των δύο αντιπάλων, η φοβερή «κλίμαξ».... 
Ήταν κάτι σαν τη διαδικασία των πέναλτι στο ποδόσφαιρο. Καθένας από τους δύο αντιπάλους καθόταν εντελώς ακίνητος και δεχόταν ένα χτύπημα στο πρόσωπο, χωρίς να κάνει καμία κίνηση να το αποφύγει! Η σειρά των χτυπημάτων καθορίζονταν με κλήρο και νικητής αναδεικνυόταν αυτός που θα έμενε όρθιος!
Υπήρχαν περιπτώσεις που πυγμάχοι σκοτώθηκαν, κατά τη διάρκεια της «κλίμακος», δεχόμενοι τρομερά χτυπήματα. Άλλωστε εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν τα γάντια πυγμαχίας που αμβλύνουν τα χτυπήματα. Μοναδικό μέσο προστασίας ήταν δερμάτινες λωρίδες («ιμάντες») με τις οποίες οι αθλητές τύλιγαν τα δάκτυλά και τον καρπό τους για να καταστήσουν τις αρθρώσεις τους πιο σταθερές και όχι για να ελαττώσουν την ισχύ του χτυπήματος...
ΠΥΓΜΑΧΟΙ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ
Φυσικό είναι πως ο πρωταθλητισμός σε ένα τέτοιο σκληρό άθλημα απαιτούσε τεράστια αποθέματα σωματικών και ψυχικών δυνάμεων. Στην ιστορία έμειναν μερικοί υπερπρωταθλητές πυγμάχοι που θα έκαναν τους σημερινούς επαγγελματίες να το σκεφτούν πολύ πριν αγωνιστούν εναντίον τους.
Ο Σπαρτιάτης Ιπποσθένης κέρδισε την πρώτη θέση σε πέντε συνεχόμενους ολυμπιακούς αγώνες. Αυτό σημαίνει ότι για 16 συναπτά έτη ασκείτο και πυγμαχούσε στο ανώτερο επίπεδο πρωταθλητισμού!
Ο Ροδίτης Διαγόρας, νικητής μια φορά σε Ολυμπιακούς, τέσσερις στα Ίσθμια και δύο στα Νέμεα, ήταν πάνω από δύο μέτρα ύψος και πυγμαχούσε χωρίς καμία προσπάθεια αποφυγής των χτυπημάτων του αντιπάλου!
Ο Μελαγκόμας έτρεχε και απέφευγε τα χτυπήματα όπως οι σύγχρονοι μποξέρ O Μελαγκόμας από την Καρία της Μικράς Ασίας ακολουθούσε την εντελώς αντίθετη τακτική. Ήταν τόσο ευλύγιστος και γρήγορος, ώστε απέφευγε με ευκολία τα χτυπήματα του αντιπάλου του. Ο τελευταίος συνήθως εγκατέλειπε εξαντλημένος τον αγώνα χωρίς να έχει ρίξει ούτε μια γροθιά... αλλά και χωρίς να δεχθεί, καθώς ο…ευγενής Μελαγκόμας ενδιαφερόταν μόνο να αποφύγει τα χτυπήματα και όχι να τα ανταποδώσει!
Πάντως ο αθλητής με το περισσότερο θάρρος ήταν ο Ευρυδάμας από την Κυρήνη. Σε έναν αγώνα ο αντίπαλος του έσπασε τα δόντια, αλλά εκείνος τα κατάπιε προκειμένου να μην το καταλάβει ο άλλος. Στη συνέχεια με συντριπτικά χτυπήματα τον έβγαλε νοκ άουτ. Είναι σίγουρο ότι ο Μάικ Τάισον θα νικούσε κάποιον από τους παραπάνω;.
Άρθρο του ιστορικού Νίκου Γιαννόπουλου
Αναδημοσίευση από: www.mixanitouxronou.gr
http://pygmaxia.gr